Foglalás
Zapri

Splošni Pogoji Poslovanja

Splošni pogoji se nanašajo na vse naročnike storitev (goste) Thermal Resorta Lendava, ki naročajo hotelske, apartmajske ali druge storitve zase ali za svoje pogodbene partnerje. Med naročnikom in Thermal Resortom Lendava (podjetjem Terme Lendava d.o.o.) velja pogodbeno razmerje, ki se sklene v trenutku, ko resort prejme zahtevo o rezervaciji namestitve, gostinskih storitev ali najema sejnih prostorov, bodisi preko telefona, e-pošte ali katerega koli spletnega rezervacijskega portala. S tem dejanjem se smatra, da gost v celoti sprejema Splošne pogoje poslovanja.

Prijava: od 14. ure na dan prihoda

Odjava: do 10. ure na dan odhoda

Zgodnja prijavaV primeru zgodnje prijave se zaračuna dodatno plačilo v vrednosti 40,00 €.

Kasnejša odjavaV primeru pozne odjave se gostu zaračuna kasnejši odhod v vrednosti 40,00 €.

Prosimo, da zmeraj predhodno preverite ali je kasnejši odhod iz, kot tudi zgodnji prihod v namestitveno enoto mogoč. Te storitve so možne zgolj ob predhodni potrditvi s strani Resorta in so odvisne od trenutne razpoložljivosti / zasedenosti namestitvenih enot.

Strošek rezervacijeOb vsaki rezervaciji se zaračuna predplačilo v višini 50,00 €.

Odpoved individualnih rezervacijRezervacija odpovedana 72 ur pred prihodom – znesek predplačila ob rezervaciji se vrne.

V primeru odpovedi manj kot 72 ur pred prihodom se znesek predplačila ob rezervaciji ne vrne.

V primeru ne-prihoda gosta, se zaračuna 100 % celotnega zneska rezervacije.

Otroci in dodatna ležiščaOtroci do 5,99 leta starosti bivajo brezplačno.

Resort nudi možnost najema otroških posteljic (v posamezni hotelski sobi je maksimalno število le-teh lahko 1). Otroška posteljica je na voljo brezplačno. Ob rezervaciji sobe je potrebno narediti tudi rezervacijo otroške posteljice. Število otroških posteljic je omejeno.

Otroci od 6 do 14,99 leta starosti imajo 30% popust na ceno nočitve.

Hišni ljubljenčkiHišni ljubljenčki v hotelu niso dovoljeni.

Hišni ljubljenčki so dovoljeni v apartmajih in v kampu. Doplačilo za hišnega ljubljenčka v apartmaju znaša 10,00 € na dan, v kampu 4,00 € na dan. Ob rezervaciji mora biti navedeno, da goste spremlja tudi hišni ljubljenček.

Kreditne karticeHotel sprejema plačila z naslednjimi kreditnimi karticami:

  • Visa
  • Euro/Mastercard
  • Maestro
  • American Express

Thermal Resort si pridržuje pravico, da pred avtorizira kreditno kartico ob rezervaciji, kadarkoli pred prihodom ali tekom bivanja gosta v kateri koli namestitveni enoti.

V primeru, da je gost ali naročnik storitev naredil rezervacijo brez vračila sredstev, tako imenovano Non-refundable rezervacijo, bo Resort iz podane kreditne kartice takoj odtegnil 100% vrednosti celotne rezervacije. Take rezervacije ni mogoče odpovedati ali spremeniti brezplačno. V primeru odpovedi rezervacije ali ne-prihoda gosta Thermal Resort zadrži vsa sredstva in jih v nobenem primeru ne vrne gostu ali naročniku storitev.

KajenjeV skladu s slovensko zakonodajo, Thermal Resort Lendava deluje pod direktivo prepovedanega kajenja znotraj celotnega hotelskega območja, ki zajema: vse hotelske sobe in apartmaje, restavracije, javne notranje površine, skupne prostore in hodnike. Gostom, ki ne bodo upoštevali navodil in bodo kadili znotraj omenjenih prostorov bo zaračunan strošek čiščenja v višini 200,00 €, ki zajema globinsko čiščenje tapeciranega pohištva, tal, zaves in prostora. Kajenje je dovoljeno zgolj na odprtih zunanjih površinah. Prosimo, da se predhodno informirate, kje ti prostori so. Za vse informacije vam je na voljo recepcija hotela, ki vam je na razpolaganju 24 ur na dan. Zahvaljujemo se vam za razumevanje in strpnost.

ParkiriščeParkirna mesta so za vse goste na voljo brezplačno. Nahajajo se v neposredni bližini hotela – pred ali ob straneh hotela, pri apartmajih ter kampu. Na voljo je omejeno število parkirnih mest – rezervacija parkirnega mesta ni možna. V veliki večini primerov je zmeraj dovolj praznih parkirnih prostorov. Hotel ne odgovarja ali nosi odgovornosti za kakršne koli poškodbe avtomobilov na hotelskem parkirišču.

VarnostV kateremkoli prostoru v resortu, predvsem v hotelskih sobah in apartmajih, je prepovedano hraniti visoko vnetljive predmete, nevarne predmete in predmete, ki predstavljajo nevarnost drugim ter s tem predstavljajo grožnjo življenju in zdravju ljudi. Namestitvene enote je prepovedano uporabljati v ne-legalne namene.

Resort ne prevzema odgovornosti za manko, poškodbe ali izgubo denarja, nakita ali drugih vrednostnih predmetov / papirjev gosta v kolikor le-ti niso bili varno shranjeni v hotelski sef ali sef, ki je na voljo gostom v namestitveni enoti.

Hotelska lastninaGost je dolžan skrbeti za lastnine celotnega resorta. V primeru izgube ali škode premoženja bo gostu zaračunan strošek škode v skladu s cenikom za izgubo ali škodo lastnine resorta. Gost je prav tako odgovoren za vsa dejanja svojih obiskovalcev na področju resorta in za škodo, ki so jo povzročili družinski člani ali obiskovalci. Resort ima pravico zaračunati škodo gostu tudi po odhodu gosta, v kolikor jo je le-ta povzročil vendar je ni prijavil ob odhodu ali kadarkoli tekom bivanja na recepciji. V kolikor Resort razpolaga s podatki o gostovi kreditni kartici si pridržuje pravico, da škodo ob odhodu gostu takoj tudi zaračuna in odtegne sredstva iz kartice. To velja tudi za koriščenje mini bar artiklov in drugega inventarja – po odhodu gosta, ki ni prijavil konzumacije mini bar artiklov ali bo ugotovljeno, da je odtujil kakršenkoli inventar, bo resort nemudoma strošek poravnal z bremenitvijo gostove kreditne kartice.

Varovanje podatkov in zaupnostThermal Resort Lendava izpolnjuje pravila o zaupnosti in deluje v skladu z varovanjem osebnih podatkov. Resort lahko zahteva osebne podatke o gostu pred prihodom gosta kot tudi ob prihodu ali tekom bivanja gosta v resortu. Resort lahko zahteva naslednje osebne podatke o gostih: ime in priimek gosta, datum rojstva, osebni naslov, podatek o državljanstvu, številki osebne izkaznice ali potnega lista, kontaktnih podatkih, datume prihoda in odhoda gosta ter podatke o kreditni kartici. Enake podatke lahko zahteva za vse spremljajoče goste. Osebni podatki gostov se uporabljajo za rezervacijo sob, plačila in poročila prijave gostov na policijo – ki so zakonsko obvezna. Osebni podatki gostov se lahko uporabljajo tudi za izboljšanje kakovosti hotelskih storitev in tržnih raziskav. Informacije se lahko v izjemnih primerih predložijo tudi tretjim osebam, ki jih določa veljavna zakonodaja Slovenije.

Informacija o turistični taksiTuristična taksa, včasih imenovana kot mestna taksa, je po slovenski zakonodaji obvezno doplačilo. Nanaša se na vsakega turista, ki obišče mesto Lendava in v njem opravi nočitev. Turistično takso vsak gost plača hotelu oz. ponudniku namestitve. Znaša 1,94 € po osebi, otroci do 7. leta so plačila turistične takse oproščeni, otroci od sedmega do 18 leta ter gostje kampa pa plačajo 50 % turistične takse.

Znesek turistične takse je enak v katerem koli hotelu mesta Lendava in ni vključen v osnovno ceno sobe.

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA – tretje osebe (agencije, posredniki, partnerji)Splošni pogoji se nanašajo na vse naročnike (goste) storitev Thermal Resorta Lendava, ki naročajo hotelske, apartmajske ali druge storitve zase ali za svoje pogodbene partnerje. Med naročnikom in Thermal Resortom Lendava (podjetjem Terme Lendava d.o.o.) velja pogodbeno razmerje, ki se sklene v trenutku, ko hotel prejme pisno potrdilo (zadostuje po e-pošti) s strani naročnika o naročilu storitve, hotel pa mu le to tudi pisno (po e-pošti) potrdi. S tem dejanjem se smatra, da gost v celoti sprejema Splošne pogoje poslovanja.

Razpoložljivost in premestitev rezervacijeResort razpolaga z omejenim številom hotelskih sob, apartmajev in parcel za kampiranje. V določenih terminih so na voljo namestitvene enote ali paketi z znižano ceno, število le teh je omejeno oz. se gre po navadi za prodajo ene do dveh sob / paketov. Večjega števila sob po tej ceni ni možno dobiti. V kolikor je narejena rezervacija preko spleta ali OTA kanala za več kot 5 namestitvenih enot veljajo drugačne cene, pogoji odpovedi in plačila. V primeru napak, nepredvidenih situacij ali tehničnih okvar si Resort pridržuje pravico premestiti obstoječe rezervacije v druge namestitvene enote znotraj resorta ali odpoved rezervacije, v tem primeru gost ne krije morebitnih doplačil, ki so povzročene s premestitvijo rezervacije.

Sprememba ali odpoved rezervacijeZa spremembo ali odpoved rezervacije se lahko obrnete neposredno na hotelsko recepcijo Thermal Resorta Lendava (E: reservation@wellnessresortlendava.com, T: 00386 (0) 2 577 44 13). Naročnik oziroma gost lahko svojo rezervacijo spremeni ali odpove najkasneje 3 dni (72 ur) pred predvidenim prihodom, ki je zaveden v potrditvi rezervacije. V kolikor rezervacija ni odpovedana v določenem časovnem roku, oziroma če se gost v Resortu sploh ne prijavi, bo resort gostu obračunal 100% znesek celotne rezervacije.

V primeru, da ob rezervaciji ni bila podana kreditna kartica kot jamstvo in je naročnik hotelske storitve podjetje, zavod, združenje, zadruga ipd. (ki naroča storitve v imenu svojih poslovnih partnerjev in zaposlenih), bo Resort v primeru neplačane rezervacije za celotne stroške bivanja bremenil naročnika (podjetje, zavod, združenje, zadrugo ipd.). Resort bo bremenil za celotni znesek rezervacije naročnika (podjetje, zavod, združenje, zadrugo ipd.) tudi v primeru, da rezervacija ni bila pravočasno spremenjena oziroma odpovedana.

V primeru gostovega predčasnega odhoda, Resort ni dolžen vrniti gostu vrednosti nočitve za predčasni odhod.

Za te splošne pogoje velja slovenska zakonodaja. Stranki se dogovorita, da bo morebitne spore reševalo Okrožno sodišče v Murski Soboti.

Vse navedene cene, ki so zapisane na naših ponudbah in na spletni strani so izražene v evrih (€, EUR) in vključujejo DDV.

Thermal Resort Lendava
Februar 2021